Om mig & bloggen

Varmt välkomna hit till min blogg! Niklas Hultén heter jag och jag tänkta ta med er på den största resan som jag någonsin har gjort. Som följeslagare på denna resa kommer du att få ta del av allt vad det innebär att bygga ett hus helt från grunden. Med mig på resan tar jag min underbara fru som är minst lika inspirerad och peppad inför det som komma skall. Vi är medvetna om att det inte kommer att vara en lätt resa, en resa som allra säkrast kommer att stöta på en hel del hinder, men ju bättre förberedda vi är desto bättre kommer vi att kunna hantera situationerna när de väl uppstår.

Varför vill vi då bygga ett helt nytt hus? Jo, det finns en mängd olika anledningar. Om man köper ett äldre hus som någon annan har byggt har man ingen möjlighet att vara med och påverka från början och veta hur det egentligen ser ut. Man köper alltså en redan färdig produkt, som man visserligen får mängder av detaljer kring när man väl köper det, men man kommer aldrig vara säker på de dolda fel som kan finnas och samtidigt måste man ofta kompromissa med vissa delar som kanske inte överensstämmer med de önskemål man har kring sitt boende. I slutändan handlar det om att man ska känna sig nöjd och trygg med huset man äger och det finns egentligen inget bättre sätt att göra det på än att bygga upp det, bit för bit, på egen hand (visserligen med hjälp från diverse byggfirmor, men ni fattar själva idén).

Det kommer att bli en häftig resa att bege sig ut på. Man kan aldrig räkna med att det kommer att se ut precis som man har tänkt sig, men vi har både förhoppningar och förväntningar om att vårt framtida hus ska matcha de tankar och idéer om boende som vi har. Det blir därför också en spännande resa att följa för de som går i samma tankar som vi gör, nämligen att bygga nytt helt och hållet. Vår historia kanske kommer kunna besvara människors frågor om sitt eget byggande eller inspirera andra till att ta det där avgörande steget till att köpa en tomt och laborera fritt med tankar om idéer om husbyggande!