Jag är direkt fientligt inställd till bilar

Det är inte mycket som jag har till övers för bilar. Jag skulle mest av allt bara vilja att det fungerar som de ska, utan att några problem uppstår, men jag inser ju själv att jag lever i en drömvärld med den inställningen. Bilar kommer alltid gå sönder, delar kommer att skadas och det känns mest skittråkigt att äga bil i de lägena, för man vet att verkstäderna vet hur man tar betalt. När man är mitt i en renovering vill man verkligen inte ha problem med bilen, oavsett om det är småfel eller något större.

Ett år – massa problem
Jag har en Renault som jag köpte 2011, helt ny just då. Det har gått hyfsat smidigt den första tiden, men det senaste året har varit något alldeles extra. Felen som uppstått är helt sjuka och svåra att förstå, och en sak är tydlig; Renault vet tydligen inte hur man sätter in bra elektronik i bilarna. Lampor som blinkar och slår, klockor som aldrig går rätt och displayer som inte vill mäkta med att leva. Och det är ändå bara början.

Jag lyckades på något outgrundligt sätt köra på en fågel, och det måste på något sätt vara näbben som jag träffade, för det blev direkt ett hål i bilrutan. Visserligen inte speciellt stort, men ändå stort nog för att vara irriterande. Med tanke på hur mycket annat som gick fel med bilen så orkade jag inte bry mig om att åtgärda det direkt, utan väntade helt enkelt. Det skulle jag inte ha gjort. Jag fick ett rejält stenskott på rutan, precis vid hålet, vilket gjorde att rutan började spricka rejält. Jag svor på rejält barnförbjuden nivå föra att jag nu var tvungen att få rutan bytt. Sagt och gjort, pengar i sjön för en jäkla fågel och stens skull.

byta-ruta

Bara att byta ruta… Tack till Ryds Bilglas för ett bra jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *